Sportieve activiteiten in Appelscha en omgeving


Wij raden u de volgende sportieve activiteiten in Appelscha en omgeving aan:

 

Golfbaan de Hildenberg

Op 600 meter afstand van ons vakantiehuis ligt Golfbaan De Hildenberg. De baan heeft aantrekkelijke hoogteverschillen die kunnen oplopen tot bijna zes meter, uitdagende waterpartijen, bunkers en duinachtige zandverstuivingen. De totale lengte van de baan 9-holes baan is 1944 meter en de baan telt vijf holes par 3, drie holes par 4 en één par 5. De baan is goed gedraineerd, waardoor deze ook bij nat weer goed bespeelbaar blijft.
Adres: Gruun 5 in Appelscha

Mountainbiken

Appelscha heeft een bewegwijzerde mountainbike route. De route heeft een lengte van ongeveer 18 kilometer en is gemarkeerd met houten palen met in het blauw het MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De route is aaneengesloten te rijden met de 28 kilometer lange route in Diever/Hoogersmilde. Deze route is met zwarte bordjes aangegeven. De startlocatie in Appelscha is parkeerplaats ’t Groot Veen (Bosweg), waar een duidelijk informatiebord staat. Daarnaast is er een routefolder en routekaart voor € 1,50 verkrijgbaar bij het Tourist Info kantoor in Appelscha.

Paardrijden

Rondom Appelscha kunt u als paardenliefhebber uw hart op kunt halen. De prachtige rondritten worden door middel van borden en palen aangegeven. Meer dan 120 kilometer aan ruiterpaden voeren door bossen, zandverstuivingen en veengebieden.