Dagactiviteiten


Naast de vele mountainbike-, wandel- en fietsroutes door het nationaal park is er nog veel meer tijdens uw vakantie in Appelscha te beleven. Wilt u een dagje weg zonder ver te reizen? Dan raden wij de volgende dagactiviteiten aan:

 

Klimpark Appelscha

Zin in een sportief dagdeel met de kinderen tijdens uw vakantie? Trek stevige schoenen aan en ga een paar uur klimmen in het Klimbos van Appelscha. Overwin de 25 hindernissen en tokkelbanen, variërend van 5,5 tot 13 meter hoog, en sluit af met een abseil. Voor de echte stoere bikkels is er avondklimmen. Door het hele bos zijn lampjes opgehangen en voor de veiligheid wordt er een lichtje aan uw helm vastgemaakt. Een stoere, actieve ervaring voor jong en oud.
Adres: Van Emstweg 85 in Appelscha

 

Bosbad Appelscha

Wat is er fijner dan zwemmen in de buitenlucht? In het bosbad van Appelscha kan een ieder zich uitleven. Het bosbad is een verwarmd openluchtbad met glijbanen, duikplanken, een waterspeeltuin en een grote zonneweide om te relaxen. Of je nu komt voor je conditie of voor een dag ontspanning met de kinderen, voor ieder wat wils in het bosbad van Appelscha. En het allermooiste: het bosbad ligt op loopafstand (300 meter) van onze vakantiewoning. Het zwembad is geopend in de maanden mei tot en met september.
Adres: Schapendrift 49 in Appelscha

 

Midgetgolfpark Appelscha

In een prachtig aangelegd park, midden in het bos van Appelscha, ligt het midgetgolfpark van Appelscha. Dit midgetgolfpark is de enige Zweedse vilt midgetgolfbaan van Nederland en wordt omringd door een mooi wandelpad. Het midgetgolfpark beschikt over twee verschillende circuits van elk 18 holes. In april t/m september is het park van dinsdag t/m zondag geopend, in maart en oktober is het park elk weekend geopend.
Adres: Bosberg 4 in Appelscha

Attractiepark Duinen Zathe

Dit familiepark biedt vele attracties voor jong en oud en is uitstekend geschikt voor een dagje uit met het hele gezin. Het park is met name gericht op kinderen tussen de 3 en 14 jaar oud. De kinderen kunnen zich onder ander vermaken met de reuzenglijbaan, waterglijbaan, spookhuis, autoscooters, klimtoren en de attracties Supernova en Big Apple. Voor de allerkleinsten is er een speeldorp aanwezig. Attractiepark Duinen Zathe beschikt verder over een restaurant en een theater waar shows worden opgevoerd, zoals een show van zingende piraat Anthony op zijn piratenschip. Het park is geopend vanaf april t/m oktober.
Adres: Noorder Es 1 in Appelscha

 

Gevangenismuseum Veenhuizen

De geschiedenis van een gevangenis wordt realiteit in het Gevangenismuseum. In het museum ontdekt u alles over misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot en met nu. Door middel van foto’s, filmpjes en interactieve presentaties maakt u kennis met het moderne gevangeniswezen en het gevangeniswezen van vroeger. Naast uw bezoek aan het museum kunt u een kijkje nemen in een echte gevangenis en een rondrit maken in een oude Boevenbus. Met de boevenbus wordt er door Veenhuizen gereden en ondertussen legt een gids uit wat het dorp met gevangenen en gevangenissen te maken heeft.
Adres: Oude Gracht 1, Veenhuizen

 

Familiepark Nienoord

De hele dag rennen, springen en glijden in de speeltuin op glijbanen, springkussens, in klimkastelen en draaimolens. In het Familiepark valt heel veel te beleven. Iedereen mag een ritje met de trein maken, en vergeet de echte tractors niet op de tractorbaan. Ook is het mogelijk een huifkartocht over het Landgoed te maken. Ontdek de verschillende dieren in de kinderboerderij en bij minder mooi weer kan je goed spelen in de overdekte speelhal. Kortom, de hele dag speelplezier in een overzichtelijk en veilig park.
Adres: Nienoord 20, Leek

 

Sprookjeshof Zuidlaren

Naast de buitenspeeltuin en het overdekte Kabouter Klauter Kasteel is er natuurlijk ook een sprookjespark en kinderboerderij. Als dat nog niet genoeg is, kan er ook nog een rondvaart maken over het Zuidlaardermeer. Het sprookjeshof is uitgeroepen tot het leukste uitje van Drenthe in 2015!
Adres: Groningerstraat 10, Zuidlaren

 

Drouwenerzand Attractiepark

Drouwenerzand Attractiepark is het voordeligste pretpark van Europa! De attracties en speeltoestellen zijn uitgezocht voor kinderen vanaf 3 jaar. Er zijn stoere attracties voor de echte durfals en rustige attracties en speeltoestellen voor de kleinere kinderen. Van de rustige oldtimerbaan tot de Para Jump die ‘over-de-kop’ gaat, ideaal dus voor de verschillende leeftijden.
Adres: Gasselterstraat 7, Drouwen